Apen, schildpadden en heel veel strand
Ik heb gelukkig weer tijd om te schrijven. Er is veel gebeurd sinds mijn laatste bericht, dus hier is een update:
In het weekend (14 en 15 mei) ben ik op reis geweest met een paar studenten van de school. We besloten een auto te huren en langs de kust te rijden, richting Montezuma beach, een mooi strand maar met weinig toeristen. Onderweg hebben we veel andere stranden gezien, allemaal schitterend. De weg langs de zee was wel ruig, en gelukkig hadden we een 4 wheel drive gehuurd, want we moesten o.a. rivieren oversteken.
Vlak voor Montezuma beach zagen we apen in de bomen. Ze waren behoorlijk tam, en bleven rustig zitten om te eten terwijl we foto's maakten. Leuk moment. Daarna doorgereden en goed gegeten in Montezuma beach. Het hotel was 6 dollar per nacht, voor een kamer met eigen douche+toilet.
De volgende dag reden we naar een nationaal park, Cabo Blanco. Volgens de gids zou er veel wildlife te zien zijn, apen, mooie vogels, vlinders, luiaards. Dit viel helaas tegen, na een wandeling van 4 uur zagen we alleen apen, wel mooi natuurlijk, maar het park voelde een beetje leeg aan.
Die middag reden we terug naar Samara, langs een betere weg dit keer, en de volgende dag ging ik richting Playa Buena Vista, voor de schildpadden.
Het was 30 minuten lopen vanaf Samara, en om op het strand te komen moest je een rivier oversteken, en dat kon alleen als het eb was, anders kwam het water tot aan je kin.
De vrijwilligers verblijven in een kamp. echt in de middle of nowhere: geen elektriciteit en internet, maar gelukkig wel schoon water. Ontzettend veel muggen, en 's avonds gecko's op het plafond en overal krabben. Soms hoorde je de apen schreeuwen in de jungle
En dan de schildpadden. Er zijn er niet veel op dit moment, want het seizoen is nog niet begonnen. Beetje jammer, want er was dus bijna niks te doen. We waren met ongeveer 8 mensen, en iedereen moest af en toe de nesten controleren. Er waren wel een paar nesten, maar het enige wat we moesten doen was om de 15 minuten kijken of er beweging in het zand was. Iedereen moest 2 uur in de middag en 2 uur 's nachts controleren.
Maar verder de hele dag niks doen. een boek lezen of op het strand liggen. Op zich geen probleem, maar dat wilde ik geen 4 weken doen, en daarom ben ik nu terug in Samara. Ik ben met de leiding mijn opties aan het bekijken. Misschien kan ik naar een ander project, misschien kan ik iets anders doen. Maar ik ga voor vandaag stoppen met schrijven, anders wordt het wel een erg lang verhaal :)
Ik heb wel 1 keer schildpadden gezien. We groeven een nest op waarvan we dachten dat het niet uitgekomen was, omdat er al te lang niks was gebeurt. maar er zaten een paar baby's in, en die hebben we naar de oceaan gebracht.
Groeten aan allemaal en tot de volgende keer. Pura Vida.
Lijkt me heerlijk zo'n relax leven als jij nu hebt, hadden wij dat hier maar :P
Hallo G.J.
Leuk jouw verhalen te lezen.
Je maakt van alles mee.
Heb je inmiddels al wat anders te doen.
Dan schidpadden te observeren.
Ik hoop het voor jou van wel.
Je hebt leuke foto's gemaakt.
Groetjes Miny
Hee kerel !
Mooie verhalen staan er inmiddels al op ;)
wanneet kwam je weer terug naar nl?